A09 – part II

Cerca avançada:

Captura de pantalla amb la recerca avançada
Captura de pantalla amb els criteris de recerca avançada

Els resultats obtinguts responen a anàlisis sobre la qüestió plantejada. Alguns des d’una perspectiva crítica, altres a favor de promoure un intent de comprendre allò desconegut o prejutjat i altres amb l’unica intenció d’informar, tot i que no sempre ho aconsegueixen. Resum de les troballes que semblen més interessants:

Primer resultat: http://politicacritica.com/2014/03/10/feminismo-y-coran-la-lucha-de-las-mujeres-musulmanas/

És satisfactori per a començar a resoldre la necessitat d’informació inicial, que no va més enllà de profunditzar en un tema polèmic del que no tenim una visió gaire justificada. Però és un fet verídic que existeixen agressions i abusos gravíssims contra les dones en diverses regions islàmiques. Conseqüentment interessava trobar informació sobre les opcions que existeixen, o es podrien proposar, per combatre aquest fenomen. No seria un mal inici.

La web politicacritica.com és una revista digital el·laborada per politòlegs, periodistes, sociòlegs i investigadors dedicada a l’estudi de l’actualitat internacional. L’article en concret, titulat ‘Feminismo y Corán: la lucha de las mujeres musulmanas’, s’endinsa en el rol que juga la dona a l’islam i en la defensa dels seus drets en aquesta cultura. A més, tracta la visió que es té de la dona en la societat musulmana des d’occident i la visió que és té de la dona en la societat musulmana des del món musulmà. Després obre un debat sobre el feminisme com a opció per a assolir la igualtat de drets, defensant que la jurisprudència instaurada no és una interpretació objectiva de l’Alcorà, i planteja que s’hauria de revisar analíticament. Finalment ofereix una bibliografia que condueix cap a una ampliació considerable del tema.

Desé resultat: https://mujeresparapensar.wordpress.com/2008/08/05/nawal-el-saadawi/

Interessant com a mínim per revisar. Es tracta d’un blog que dedica varies pàgines a Nawal El Saadawi, una activista egípcia, psiquiatra de professió, dedicada a la lluita contra les polítiques opresores de la dona al món islàmic. És autora de més de 40 llibres, entre ells Women and sex, on escriu sobre els tabús de la dona en la societat musulmana, i al 1982 va fundar l’Associació per a la solidaritat amb la dona àrab, que es dedica a promoure la participació de les dones en la societat. Tot i ser una reconeguda professional a nivell mundial, va ser empresonada al seu país per la seva posició crítica cap al govern, i va arribar a ser amenaçada de mort per grups radicals. Anem a parar, per tant, a una figura clau alhora de tractar la lluita de la dona a l’islam.

Dotzé resultat: http://www.ub.edu/fildt/revista/RByD25_biblio.htm

Ens porta a la revista de Bioètica i dret de la Universitat de Barcelona, on hi ha un article dedicat als arguments de la bioètica a l’islam: abortament, planificació familiar, inseminació artificial i reproducció assistida; assumptes que es podrien utilitzar per a aprofundir en l’enfocament de la dona a l’islam des d’una altra panoràmica o per complementar la qüestió inicial. Resulta útil per combatre l’incertesa occidental entorn als criteris de l’islam en relació amb els temes esmentats.

Anuncios
A09 – part II

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s